Smart løsning for salg og support

En løsning fra norske Inbis lar deg vise ditt skjermbilde på en annens PC, uten å overføre en egen klient.

En løsning fra norske Inbis lar deg vise ditt skjermbilde på en annens PC, uten å overføre en egen klient.

Et lite selskap i Kristiansund lanserer nå et smart lite program som kan komme til nytte både for salgsfolk og lesere av digi.no, som ofte opplever å bli oppringt av folk som trenger PC-hjelp.

Programmet lar deg på en enkel måte vise skjermbildet ditt på en annen skjerm via en internettlinje.

Dette finnes det mange programmer som gjør fra før, blant annet har Symantec funksjonalitet for fjernsupport, og MSN Messenger tillater at du ber om fjernhjelp og viser egen skjerm på en annens PC.

Inbis-løsningen, døpt Invitt, har en viktig fordel i forhold til disse.

– Programmet trenger bare å være installert på den ene siden. Det er bra for selgere, som skal demonstrere noe. Det tar seg ikke ut å be kunden laste ned for eksempel Messenger for å kunne vise en presentasjon, sier Remi Hope, som jobber for Inbis.

Hope mener selgere enkelt kan bruke Invitt til å demonstrere ting, uten å måtte reise ut til kunden. Han tror det også passer for studenter som vil jobbe på samme prosjekt. Man kan velge om andre personer skal kunne ta over kontrollen på skjermen, eller bare se hva man selv gjør.

Som supportprogram duger det bare til å vise andre hva de skal gjøre, med mindre den som har problemet også har programmet. Men å vise på skjerm er ofte langt enklere enn å forklare på telefon, særlig hvis motparten kan lite om data.

MSN Messenger er en klar konkurrent. Dette krever at programmet er installert i begge ender, men det er allerede installert på svært mange PC-er. digi.nos erfaring med fjernhjelp i Messenger tyder imidlertid på at det ofte stoppes av brannmurer eller andre problemer når man prøver å koble seg opp, og det krever oppdaterte versjoner i begge ender. Til gjengjeld er det helt gratis.

Invitt fungerte bra i vår interne test, og selskapet hevder at de kommer gjennom de fleste brannmurer. Men dette er samtidig et område de vil jobbe mer med fremover, for å kunne selge til større selskaper med strengere bannmurer, forteller Hope.

Folk som er interessert kan uansett teste det gratis i en dag før de eventuelt kjøper. Programmet koster 199 kroner for tre måneder og 599 for et år. Det er ikke mulig å kjøpe det.

Programmet oppgis å være på bare tre megabytes. Når det er installert, kan brukeren vise frem skjermen til andre ved å taste inn e-postadressen deres. Mottakeren får en lenke tilsendt som oppretter et Java-vindu med forbindelse til avsenderen.

– Programmet er en videreutvikling av Tight VNC, som er et program i åpen kildekode, forteller Hope.

Til toppen