"Smarte" lego-klosser inntar Norge

Norske barn blir stadig mer opptatt av interaktivt leketøy, viser tall fra MMI. Nå lanseres et produkt som kombinerer PC-spill og tradisjonelt leketøy. Ved hjelp av PC-en kan lego-klossene få liv og bli roboter som beveger seg, tenker og handler på egenhånd.

Lego mindstorms er et byggesett som kombinerer PC-teknologi med lego-klossene, og som barna setter sammen til figurer ved hjelp av egen fantasi. En "intelligent byggekloss" med en innebygget mikrobrikke programmert via PC-en er "hjernen" i roboten, og styrer bevegelsene. Avhengig av hva man ønsker, kan roboten ta tak i ting, plassere dem, bevege seg rundt eller utføre andre "ordrer", skriver NTB Pluss i en pressemelding.

- Lego mindstorms ble lansert i USA og England i fjor og har skapt stor interesse og entusiasme både blant barn og voksne. Det moderne leketøyet utfordrer barnas kreativitet og evne til praktisk problemløsning og trigger voksne med lekelysten i behold, sier produktsjef Jørgen Larsen i Lego Norge, til NTB Pluss.

Det er opprettet et eget nettsted for lego-nyheten, og allerede har 35.000 registrert seg som medlemmer. På nettsidene kan du mellom annet se bilder av over 1.000 "mindstorms-oppfinnelser" som brukere verden over har laget.

Til toppen