BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smarte nyheter i Hotmail og Gmail

Både Microsoft og Google utvider funksjonaliteten i e-posttjenestene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. aug. 2010 - 11:12

Microsoft og Google kom med hver sin nyhet til selskapenes respektive e-posttjenester i går.

Nyheten fra Microsoft er at Hotmail har fått støtte for Exchange ActiveSync (EAS), noe som innebærer støtte for push-oppdateringer av e-post, kalenderoppføringer og kontakter til brukeren mobil, så lenge også denne har støtte for EAS.

I dette blogginnlegget fra Microsoft står det at det finnes mer enn 300 millioner mobiltelefoner med støtte for EAS. Men det ser ikke ut til at alle fungerer helt som de skal. Dette inkluderer de fleste Android-mobiler, selv om det oppgis i kommentarene til innlegget at de fleste med Android 2.2 lykkes med oppkoblingen.

EAS-oppkobling til Hotmail skal også fungere med de fleste Windows-baserte mobiler, samt mange mobiler fra Nokia og Palm. Dessuten støttes funksjonaliteten av Apples iPhone og iPad.

Google har på sin side supplert innboksen i Gmail med det selskapet kaller «Priority Inbox». Dette er en eksperimentell funksjon som foreløpig er på betastadiet, men som nå gradvis rulles ut til brukerne.

Bakgrunnen for den nye funksjonen er at mange mottar kanskje hundrevis eller tusenvis av e-postmeldinger hver dag. En del av dette er kanskje søppelpost, mens mye annet er ønsket e-post med varierende viktighetsgrad.

Gmail Priority Inbox
Gmail Priority Inbox Bilde: Google

Den nye prioritetsinnboksen skal hjelpe brukeren ved automatisk å filtrere ut meldinger som er viktigere enn andre. Dette gjøres på måter, inkludert å se på hvem brukeren sender flest meldinger til selv og hvilke meldinger brukeren åpner og svarer på. Funksjonen skal også lære av hvordan brukeren manuelt markerer samtaler som viktige eller ikke viktige.

Priority Inbox fordeler meldingene i tre underpostkasser, «Important and unread», «Starred» («Med stjerne») og «Everything else».

Ifølge dette blogginnlegget skal funksjonaliteten være rullet ut til alle Gmail-brukerne i løpet av uken.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.