Smarte, trådløse skjermer klare for Norge

ViewSonic lanserer tirsdag denne uken Airpanel i Norge. Dette er trolig de første Smart Display-baserte enhetene som kan kjøpes i Norge.

ViewSonic lanserer tirsdag denne uken Airpanel i Norge. Dette er trolig de første Smart Display-baserte enhetene som kan kjøpes i Norge.

Microsoft Smart Display for Windows, tidligere kjent som MIRA, er en teknologi for hjemmebaserte, trådløse terminaler som Microsoft lanserte i januar i år.

Enhetene som benytter teknologien gjør det mulig å få full tilgang til alle dataene på en brukers stasjonære Windows XP-baserte PC, uten at brukeren må sitte i nærheten av den.

Fordelen med Smart Display framfor bruk av bærbar PC - som stort sett kan brukes på stort sett samme måten - er først og fremst svært raskt oppstartstid (ViewSonic lover 3 sekunder), at enhetene er små og lette, samt at de kan brukes som skjerm for den stasjonære PC-en, hvis du benytter dokkstasjonen som kan kjøpes som ekstrautstyr.

ViewSonic lanserer denne uken selskapets første Smart Display-modeller i Norge. Det er snakk om to ulike modeller, Airpanel V110 og Airpanel V150. Forskjellen på de to modellene er størrelsen på skjermen, noe som påvirker vekten og prisen.

Mens V110 er utstyrt med 10 tommer LCD-skjerm med oppløsning på 800 x 600 punkter, veier under 1,35 kg og har en veiledende pris i Norge på omtrent 10.450 kroner, er V150 utstyrt med en skjerm på 15 tommer med oppløsning på 1024 x 768 punkter, veier omtrent det dobbelte av V110 og er prissatt til omtrent 14.000.

Felles for de to modellene er en 400 MHz Intel XScale-prosessor, 32 MB ROM og 64 MB RAM og operativsystemet Microsoft Windows CE for Smart Displays.

Enhetene kobles til den stasjonære PC-en ved hjelp av den trådløse standarden 802.11b. Inkludert er en USB-basert trådløs adapter for den stasjonære PC-en, samt en oppgradering til Windows XP Professional.

Batterilevetiden til Airpanel er opptil fire timer.

Enhetene er ikke utstyrt med fysisk tastatur, men man kan bruke et virtuelt tastatur som vises på skjermen, dersom håndskriftgjenkjennelse med den medfølgende stylusen ikke er tilstrekkelig. Det er også mulig å koble til vanlig tastatur og mus via USB-kontaktene.

Til toppen