Smartere Cisco-kurs skal gi bedre ståprosent

Mange stryker etter fem dagers intensiv kurs. eCademy har tenkt ut en bedre vri.

Smartere Cisco-kurs skal gi bedre ståprosent

Mange stryker etter fem dagers intensiv kurs. eCademy har tenkt ut en bedre vri.

Opplæringsspesialisten eCademy har over 50 ulike tilbud innen design og web, kontorstøtte (Datakortet og Microsoft Office) samt sertifisering innen Cisco og Microsoft.

For undervisningsoppleggene som skal føre til ulike typer Cisco-sertifisering har de tenkt ut en ny vri som de tror vil betraktelig øke deltakernes sjanser til å bestå eksamen ved første forsøk.

Ifølge daglig leder Thomas Schibbye i eCademy tilbys Cisco-opplæring i dag stort sett i form av intensivkurs over fem dager. Erfaringsmessig er det svært mange som stryker når de går opp til eksamen etter et slikt kurs.

– Markedet domineres i dag av femdagers intensivkurs. Et slikt kurs skal dekke fra 650 til 800 sider med tungt fagstoff. Få husker hva de lærte dag 1 eller 2 i et kurs når de er kommet til dag 4 eller 5 når opplæringen er såpass intens. For personer med betydelige forkunnskaper kan et slikt tilbud fungere godt, men denne gruppen er et mindretall, sier Schibbye i en e-post til digi.no.

Schibbye og eCademy har derfor utarbeidet et nytt konsept.

– Vi har utviklet et tilbud som skal passe perfekt for personer som har forkunnskaper innen fagfeltet, men som ikke nødvendigvis kan stoffet i stor grad fra før. Ideen for disse personene er enkel, men genial.

Poenget med det nye konseptet er å gi deltakerne nok tid til å absorbere fagkunnskapen de trenger. Opplæringen er lagt opp som en kombinasjon av nettsamlinger og vanlig undervisning med erfarne instruktører.

– Cisco-kursene til eCademy strekkes over fire uker istedenfor fem dager. Målet er at man etter fullført kurs skal klare å bestå den påfølgende sertifiseringstesten på første forsøk. Avhengig av kurs får deltakerne få to til seks dagers praksis i vår Cisco-lab, i tillegg til flere nettsamlinger med toveis lyd og bilde med instruktør.

Schibbye forteller at de for de vanskeligste og mest omfattende Cisco-kursene, kjent som Switch, Route og Tshoot, har valgt å dele praksisen i Cisco-laben i to.

– Først får deltakeren tre dagers undervisning i vår lab etterfulgt av flere nettsamlinger med instruktør. Mot slutten av kurset kommer deltakeren tilbake til laben for å bli «preppet» i ytterligere tre dager slik at de skal være godt rustet til den kommende sertifiseringstesten. For å sjekke nivået sitt får de også tilbud om en prøvetesting.

Schibbye legger til at kursene i eCademy også er rimeligere enn konkurrentene han mener det er naturlig å sammenlikne seg med.

eCademy er tidligere kjent som IT-Akademiet eLæring, og holder til i Oslo.

    Les også:

Til toppen