FORBRUKERTEKNOLOGI

Smartere harddisker er snart i salg

Harddisker med flashminne er på vei og nå går bransjen sammen for å unngå en format-krig.

4. jan. 2007 - 09:48

Å legge inn minnebrikker i en harddisk kan synes som smør på flesk, men allerede i løpet av første kvartal kommer de første bærbare PCene med slike disker.

For det er i bærbare PCer teknikken har mest for seg. Ved å legge inn Flash-minne i disken, er ideen at data ofte kan hentes her og ikke på harddisken. Dermed kan man skru av harddisken og spare mye strøm, noe som forlenger arbeidstiden og redusere varme/støy.

Nå har harddisker hatt cache-minne lenge, men slikt minne krever at strømmen står på. Med flashminne kan data skrives en gang og er lagret, noe som ytterligere reduserer strømforbruk. Flashminne vil også redusere oppstartstiden.

Windows Vista støtter teknikken, men for å sikre at bransjen nå ikke designer harddisker som ikke fungerer på samme måte, har de fem største harddisk-leverandørene gått sammen i en ny allianse og kundene unngår dermed en ny format-krig.

    Les også:

Hybrid Storage Alliance heter samarbeidet der Fujitsu, Hitachi, Samsung, Seagate og Toshiba er med.

Joni Clark, leder for alliansen, forteller til Associated Press at de første bærbare maskinene med hybridharddiskene kommer i salg allerede i løpet av første kvartal. De nye harddiskene vil dukke opp først i de dyreste maskinene og så bli standard i alle bærbare maskiner, mener Clark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.