BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smartkort og Java hører sammen

Java-applikasjoner nedfelt i smartkort er den siste utviklingen som tenner gnister i NC-visjonæres øyne. Perspektivet er at hele NC-en kan nedfelles i smartkortet.

Eirik Rossen
5. juni 1997 - 14:30

På Comdex Spring i Atlanta, Georgia, USA, viser en rekke leverandører av NC-er - network computers - smartkort-støtte på sine apparater. Selskapene bak NC-initiativet ble enige om en smartkort-standard for NC-er, kalt OpenCard, i slutten av mars i år.

Selskapet Gemplus demonstrerer Java-basert smartkort-autentisering på NC-er fra Oracle-selskapet Network Computing Devices. Blant de som nøyer seg med å fortelle om muligheten, er IBM, melder Infoworld Electric.

Schlumberger Electronic Transactions har en stor stand på messen der de reklamerer for sitt smartkort Cyberflex. Dette smartkortet kjører en egen Java virtuell maskin, kalt Solo. Solo kan bli en industristandard, og er lisensiert til kretsleverandørene SGS-Thomson, Texas Instruments, Hitachi og Motorola.

Schlumberger viser også et JavaCard Development Kit, basert på Suns Java Card API. Dette programmeringsgrensesnittet gjør det mulig for utviklere å skrive smartkort-applikasjoner i Java, i stedet for å ty til et assemblerspråk som er spesifikt for de ulike leverandørenes smartkort.

Det ventes at alle NC-er vil måtte leveres med smartkort-leser. Perspektivet som hisser opp NC-entusiastene, er muligheten for at NC-ene vil kunne reduseres til mer eller mindre standardbokser med bare nettkopling, skjerm og tastatur, mens den egentlige datamaskinen er på smartkortet. Slike lavpristerminaler vil kunne spres nærmest overalt, og det eneste du trenger - på en flyplass, på en messe, på et hotellrom, på fast jobb eller hjemme - for å få tilgang til alle dine dataressurser, er å stappe smartkort-NC-en i terminalen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.