BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smartmobiler like bra som treningsbånd

Like nøyaktige til skrittmåling, sier forskere.

Smartmobiler er minst like nøyaktige som dedikerte treningsbånd, mener forskere.
Smartmobiler er minst like nøyaktige som dedikerte treningsbånd, mener forskere. Bilde: Thomas Marynowski
20. feb. 2015 - 15:32

Det er ingen hemmelighet at diverse typer smartklokker og fitness-bånd er populære i disse dager, spesielt blant de treningsglade.

Amerikanske forskere mener imidlertid at applikasjoner som er installert på smarttelefoner, og som skal gjøre en tilsvarende jobb med å måle brukernes aktivitet, stort sett er like nøyaktige.

For å undersøke dette studerte forskerne ved medisinavdelingen til universitetet i Pennsylvania fjorten personer som gikk på tredemølle med et spesifikt antall skritt. Dette ble gjort flere ganger.

Deltakerne var utstyrt med ti av de bestselgende smarttelefonappene og treningsklokkene i USA.

Det ble brukt enheter som dekker midjen, som festes på håndleddet, og i tillegg hadde deltakerne på seg to smarttelefoner med et utvalg av treningsapplikasjoner.

Poenget var å sjekke hvor nøyaktige de forskjellige løsningene er, når det tross alt er ganske essensielt med høy grad av presisjon hvis man ønsker gode resultater.

Ingen stor forskjell

Etter hvert forsøk ble antallet skritt telt opp, og resultatene kan nesten kalles oppsiktsvekkende: Tallene fra smarttelefonene var ganske like, mens tallene fra øvrige tellere viste mye større variasjon hverandre i mellom.

Det vil si at kroppsnær teknologi kan faktisk være mindre nøyaktig når det gjelder korrekt skritt-telling.

Forskerne påpeker at en til to prosent av voksne i USA eier en smartklokke eller lignende, mens 65 prosent har en smarttelefon. Det sier seg selv at det er kanskje unøvendig å investere i nytt utstyr da.

Flere treningsbånd har riktignok flere sensorer som kan måle andre ting enn bare skritt, for eksempel puls. Spørsmålet forblir hvor seriøst man tar treningen - mer omfattende målinger krever nok spesialisert utstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.