SMC trapper opp innen IP-telefoni

SMC trapper opp innen IP-telefoni

SMC tilbyr småbedrifter en sentral for IP-telefoni, samt både fast og trådløs telefon.

SMC Networks har varslet at de i Norge om kort tid vil lansere produkter som kan la små og mellomstore bedrifter nyte godt av fordelene IP-telefoni kan tilby. De viktigste produktene er en sentral, en fast telefon og en trådløs (WLAN) telefon. Sistnevnte er bygget over samme lest som SMCs trådløse Skype-telefon, men støtter SIP-protokollen i stedet for Skype.

    Les også:

– IP-telefonsentralen er laget med tanke på å erstatte ISDN-sentraler, forklarer Jan Hartmann, regiondirektør i SMC, til digi.no. – Den har alle funksjoner man er vant med fra eldre sentraler, og er laget med tanke på at overgangen til IP-telefoni skal være så praktisk som mulig.

Enheten, døpt TigerVoIP PBX, er en kombinert SIP gateway og sentral. Den bygger bro mellom bedriftens telefoni- og datanettverk, og fungerer med både analoge og IP-telefoner.

Den kan håndtere opptil 10 samtidige samtaler og opptil 30 ulike registrerte brukere. Blant funksjonene er overføring av samtaler, også automatisk hvis mottakeren er opptatt, konferansemuligheter, innringer-ID, talepost og så videre. En USB-utgang gjør det mulig å kople til en ekstern harddisk dersom den interne lagringskapasiteten for talepost blir for liten.

Har man behov for flere forbindelser, kan opptil seks enheter stables oppå hverandre. Da utvides kapasiteten til opptil 60 samtidige samtaler, og opptil 180 registrerte brukere.

Som nevnt, er SMCs nye trådløse SIP-telefon bygget over samme lest som selskapets trådløse dedikerte Skype-telefon som har vært i salg i Norge siden i fjor høst. Den kan leveres med en vanlig voggelader, eller med en voggelader med innebygget trådløst aksesspunkt. Den fungerer i trådløse nettverk av typen 802.11b og 802.11g. Taletid mellom oppladninger er 3,5 timer.

– Apparatet kan brukes i ethvert område der man har WLAN-forbindelse til Internett, sier Hartmann. – Det innebærer at man kan ta det med seg hjem eller på reise, og alltid være tilgjengelig på det samme direktenummeret som på jobben.

SMCs faste IP-telefon kommer i to utgaver, henholdsvis med og uten «power over Ethernet» («PoE»). PoE innebærer at telefonen ikke trenger å koples til strømnettet: Den får sin driftspenning over Ethernet-kabelen. Telefonen har to Ethernet-utganger, en for selv LAN-forbindelsen, og en for en PC. PC-en som koples til på denne måten, får IP-adresse fra telefonens DHCP-server. Det gir en pålitelig direkte kontakt mellom telefon og PC, som kan legges til grunn for integrerte løsninger.

Norske priser er ennå ikke klare. Veiledende priser i USA (merk: eks mva) er 2200 dollar for IP-telefonsentralen, 140 dollar for den faste IP-telefonen, og 230 dollar for den trådløse telefonen, henholdsvis rundt 14.000 kroner, 900 kroner og 1500 kroner.

SMC er særlig kjent for nettverksutstyr til SMB-markedet. En viktig del av selskapets produksjon går til OEM-kunder, blant dem HP, Cisco og Allied Telesys.

Til toppen