Smell for Dell

Voldsomt resultatfall.

Smell for Dell
Michael Dell prøver å kjøpe sitt livsverk, PC- og IT-giganten som bærer hans navn. Men selskapet sliter tungt med et slitent marked for sine hovedprodukter. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images / All Over Press

Pc-giganten Dell leverte begredelige resultater da de offentliggjorde sine tall for andre kvartal. I takt med at PC-markedet faller på bred front så barberes marginer og overskudd.

Omsetningen endte på 14,51 milliarder dollar, fra 14,48 milliarder samme periode i fjor.

Driftsresultatet ble barbert med 70 prosent, fra 901 millioner dollar til 272 millioner dollar i årets andre kvartal. Nettoresultatet endte ned med 72 prosent, fra 732 millioner dollar i fjor til 204 millioner dollar i år. Det fremgår av selskapets resultatrapport.

Ifølge Bloomberg News var resultatene svakere enn hva analytikerne hadde forventet.

Innenfor bedriftsmarkedet økte omsetningen 8 prosent, drevet av fremgang i nettverks- og server-salget. Sistnevnte stiger 10 prosent, det femte kvartalet på rad med oppgang, mens nettverksdivisjonen melder om en fremgang på 19 prosent. Innen lagringsløsninger falt Dells omsetning 7 prosent.

Innen «End User Computing», divisjonen som leverer pc-er til blant annet privatmarkedet, opplevde en nedgang i omsetningen på 5 prosent.

De elendige resultatene er paradoksalt nok ikke bare dårlige nyheter for gründer og toppsjef Michael Dell samt kapitalfondet Slilver Lake. De to har lagt inn et bud på selskapet og ønsker å ta det av børs. De har lagt inn et bud på 13,75 dollar per aksje, noe som tilsvarer en pris på 24,9 milliarder dollar for hele selskapet. Etter at resultatene ble kjent på Wall Street torsdag endte kursen på 13,71 noen cent under børskurs.

Dette indikerer at markedet forventer at Michael Dell sitt bud vil vinne frem, selv om finansmannen Carl Icahn forsøker å stikke kjepper i hjulene for oppkjøpet. De begredelige resultatene vil nok gjøre at andre interessenter tenker seg om to ganger før de prøver å utfordre gründeren på et oppkjøp, og gjøre dagens aksjonærer mer mottakelige for et bud. Det er ventet at selskapets aksjonærer vil få lov til å stemme om oppkjøpet i løpet av denne måneden.

    Les også:

Les mer om: