RESULTATERFINANS

Smell for Telio

Flere kunder men mindre penger for IP-telefoniselskap.

IP-telefoniselskapet Telio, med adm. direktør Eirik Lunde i spissen, leverte et svakere resultat for fjerde kvartal 2011 enn samme periode året før. Selskapet har inngått forlik med norske skattemyndigheter knyttet til momskrav. Dette kostet selskapet 50 millioner kroner.
IP-telefoniselskapet Telio, med adm. direktør Eirik Lunde i spissen, leverte et svakere resultat for fjerde kvartal 2011 enn samme periode året før. Selskapet har inngått forlik med norske skattemyndigheter knyttet til momskrav. Dette kostet selskapet 50 millioner kroner. Bilde: Telio

Det børsnoterte IP-telefoniselskapet Telio kunne fredag presentere tall for fjerde kvartal. Som vi har omtalt tidligere i digi.no har selskapet hatt en langvarig krangel med norske skattemyndigheter knyttet til moms. Det endte med at selskapet i desember i fjor inngikk et forlik som kostet Telio nærmere 50 millioner kroner.

Selskapet kunne i fjerde kvartal vise til inntekter på 95,9 millioner kroner, mot 100,3 millioner kroner samme periode året før. Årsaken til nedgangen skal ifølge selskapet være de nye moms-reglene som de må forholde seg til.

Telio melder fra at de fikk 3 938 nye kunder netto i perioden. Men i Norge falt kundemassen med 830 kunder på IP-telefoni, mens de fikk 730 nye mobilkunder i det norske markedet i perioden.

Kundeveksten kommer stort sett fra Nederland, hvor selskapet selger tjenester under andres merkenavn. Her kom netto 3.541 nye kunder til selskapet i fjerde kvartal 2011.

Driftsresultatet før skatteregningen på femti millioner kroner endte med et overskudd på 18 millioner. Dette er en nedgang fra fjerde kvartal 2010 da selskapet kunne notere et overskudd på 22,3 millioner kroner. For årene 2010 til 2011 falt det tilsvarende resultatet med fem millioner kroner: fra 90 millioner for hele 2010 til 85 millioner kroner i 2011.

Resultat før skatt endte med et underskudd på 32,9 millioner kroner for fjorårets fjerde kvartal, mot et overskudd på 19,7 millioner kroner samme periode året før.

– Vi er godt fornøyd med avslutningen på 2011. Den gode kundeveksten vi hadde i tredje kvartal fortsatte i fjerde kvartal. I tillegg til en økning i kundeinntaket i markedene utenfor Norge er det gledelig å se at satsingen på bedriftsmarkedet i Norge allerede viser god vekst i kundeinntak, sier Eirik Lunde, administrerende direktør i Telio Holding ASA i en kommentar.

Hele resultatrapporten kan du laste ned her (pdf).

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.