BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smelter sammen Opera Mini og Mobile

Lager hybridutgave av nettleseren til Android.

Opera Software tilbyr i dag to nettleserprodukter til smartmobiler – Opera Mobile og Opera Mini. Nå ser de to ut til å bli slått sammen til ett produkt, i alle fall for Android-brukere.

Mens Opera Mobile er en fullverdig nettleser som gjør stort sett all tolkning og behandling av innhold lokalt på mobilen, er Opera Mini en klient-server-basert løsning hvor websidene lastes inn i Operas serverpark og sendes videre til nettleseren i et eget format som er optimalisert for å være lett å laste ned og tilpasset mobilens skjermstørrelse.

Opera Mobile tilbyr riktignok funksjonen som kalles for Turbo. Den gjør at blant størrelsen på bilder ofte reduseres i Operas serverpark før de sendes videre til nettleseren. Men innholdet er fortsatt HTML-basert når det kommer fram.

I et intervju med CNET News forteller Opera-sjef Lars Boilesen at en hybrid Opera-utgave for Android sannsynligvis vil komme i begynnelsen av 2012. Det dreier seg altså om en Opera-nettleser hvor det er mulig for brukerne å skifte mellom lokal rendering og rendering i Opera Mini-serverne. Opera Mini-funksjonaliteten kommer spesielt til nytte dersom man benytter en langsom Internett-forbindelse eller må betale løpende for datamengden som lastes ned.

At Opera Software går til et slikt skritt, er ikke spesielt overraskende. Allerede i mars i år sa Tor Odland, som den gang var kommunikasjonsdirektør i selskapet, at det var noe som kunne komme til å skje, ikke minst fordi de to produktene tilsynelatende er så like at det trolig bidrar til å forvirre kundene.

Ifølge Boilesen vil den kommende, hybride nettleseren hete «Opera with Turbo for Android».

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.