SMG kjøper konkurrent, får finsk kontor

Gjennom et oppkjøp skaffer SMG seg blant annet den nordiske distribusjonen av både Intel og AMD.

Gjennom et oppkjøp skaffer SMG seg blant annet den nordiske distribusjonen av både Intel og AMD.

SMG er et ukjent selskap for mange, men sammen med konkurrentene Ingram og Scribona utgjør SMG mellomleddet mellom de fleste produsenter og forhandlere i Norden. Selskapet har lageret og utkjøringen som mange produsenter og få forhandlere har selv.

SMG er distributør for over 4000 forhandlere her i Norge og omsatte for 1,8 milliarder kroner bare i Norge i fjor.

Distributørene kjennetegnes derfor ved enorm omsetning, men barberblad-marginer og lite skal til for å snuble. Flere store konkurser har skapt en forvirrende selskapshistorie for SMG - selskapet kjøpt ut av ledelsen fra europeiske Europe IT ved nyttår.

Nå er det konkurrenten Microtronica som har sliter. Denne europeiske distributøren har gitt beskjed om at man legger ned virksomheten i Norden i september på grunn av for hard konkurranse og for små marginer.

Men i stedet for en ren nedleggelse, er SMG i ferd med å sluttforhandle en avtale med Microtronica, skriver IDG.se.

- Ja, vi regner med å ha alt på plass i løpet av august, bekrefter viseadministrerende i SMG, Erik Frøystein overfor digi.no.

Hvor mye SMG skal betale, vil ikke Frøystein ut med, men det blir neppe de store summene tatt Microtronicas nedleggingsplaner i betraktning.

Med oppkjøpet gjør SMG et byks i forhold til konkurrentene. Microtronica omsatte på nordisk bais for rundt 900 millioner kroner i fjor, men dette er lite i forhold til de tre store.

Med oppkjøpet får SMG blant annet et kontor i Finland og distribusjonen av en rekke nye produkter. Akkurat hvilke er ikke helt klart, men Microtronica er distributør for både Intel og deres hovedkonkurrent AMD.

Til toppen