SMG: Lønnsomt nå - men ikke riktig ennå

Konserndirektør i Santech Micro Group ASA, Terje Christoffersen, tror selskapet vil gå i pluss i andre halvår etter at dugnadsprosjektet "lønnsomhet nå" blir iverksatt. Markedssjef Geir Havnelid tror selskapet vil bli lønnsomt fra og med tredje kvartal.

Konserndirektør i Santech Micro Group ASA, Terje Christoffersen, tror selskapet vil gå i pluss i andre halvår etter at dugnadsprosjektet "lønnsomhet nå" blir iverksatt. Markedssjef Geir Havnelid tror selskapet vil bli lønnsomt fra og med tredje kvartal.

Terje Christoffersen og Santech Micro Group (SMG) iverksetter en rekke tiltak under fellesbetegnelsen Lønnsomhet nå for å bedre lønnsomheten i selskapet på kort sikt. Prosjektet starter allerede i kveld når samtlige ansatte skal delta på et fellesmøte der dugnadstiltakene skal gjennomgås. Blant annet er det bestemt at restene av telefonsalgsseksjonen til tidligere Micro Software Group vil bli flyttet fra Oslo til Sandefjord, noe som i praksis betyr ytterligere bemanningsreduksjoner for distribusjonsgiganten.

- Samtlige telefonselgere vil få tilbud om ny stilling i Sandefjord, men dersom de ikke godtar dette tilbudet betyr dette bare ytterligere kostnadsreduksjoner, sier konsernsjef i Santech Micro Group, Terje Christoffersen, til digi.

En telefonselger ved SMGs Oslo-kontor, sier at ingen av de nåværende selgerne vil flytte til Sandefjord for å beholde jobbene sine. Langt de fleste har blitt tilbudt andre jobber, eller fått tilbud om nye stillinger SMG i Oslo. Han forsikrer overfor digi at det råder stor forståelse blant selgerne for SMG-ledelsens beslutning.

Telefonsalg-delen som Santech tradisjonelt har vært flinkest på, blir nå i sin helhet samlet i Sandefjord, som er "gamle" Santechs opprinnelige, lokalisering (Santech kommer av Sandefjord Technology). Tilsvarende skjer med det oppsøkende storkundesalget.

- Forhandlinger med storkunder var i utgangspunktet Micro Software Group (MSG) sin spesialitet. Denne delen vil nå samles i Oslo-området hvor MSG har sin opprinnelse. Her vil storkunde-selgerne få større nærhet til markedet, sier Christoffersen som forklarer at omleggingsplanen, kalt Lønnsomhet nå skal skape lønnsomhet i selskapet før nyttår.

- Det er et prosjekt som i første rekke tar sikte på å øke våre bruttomarginer. Tiltak som går på å styrke volumet på lang sikt, må foreløpig vente, sier Christoffersen som ikke synes kvartalsresultatet er faretruende.

- Omsetningsmessig er vi på nivå med fjoråret, nå er det bare marginene som mangler, sier Christoffersen.

Markedssjef i SMG, Geir Havnelid, tror Lønnsomhet nå-prosjektet vil gi resultater allerede i tredje kvartal.

- Jeg tror vi vil gå i pluss både i tredje og fjerde kvartal, men foreløpig tør jeg ikke spå om det vil bli overskudd i året som helhet, sier Havnelid til digi.

Til toppen