BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMG-oppkjøpet i boks

CHS-Electronics har gjennomført due dilligence i SMG med tilfredsstillende resultat, og i praksis er det nå bare formaliteter som gjenstår før SMG er på amerikanske hender.

Eirik Flaa
21. aug. 1997 - 14:31

I dag ble det kunngjort at CHS var fornøyd med den gjennomførte due diligence i SMG, og i praksis er det derfor bare formaliteter som gjenstår før den norske distribusjonsgiganten er på amerikanske hender. Før opptellingen av aksjer som er villige til å gå med på SMG-tilbudet starter i morgen har CHS dessuten sikret seg 40 prosent kontroll gjennom aksjer og opsjoner. Det som gjenstår for tilrettelegger Orkla Finans er at i overkant av 26 prosent av de resterende eierandelene sier ja innen i morgen.

- Vi vil starte opptellingen i morgen, og regner med å ha svaret klart før børsen åpner på mandag, sier Trygve Bruland i Orkla Finans til digi.no. Han har foreløpig ikke oversikten over hvorvidt det allerede er nok oppslutning rundt CHS-tilbudet, men han sier det ville overraske ham om det motsatte skulle være tilfelle. Også aksjonærene betrakter den gjenstående oppkjøpsprosessen som en formalitet, noe som reflekteres i aksjekursen til SMG. Kursen på SMG-aksjen steg i dag med hele 50 øre etter at nyheten om vellykket due diligence ble kjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.