SMG solgt - på andre forsøk

Norges nest største distributør er endelig solgt, men deler av selskapet bytter ikke eier.

Norges nest største distributør er endelig solgt, men deler av selskapet bytter ikke eier.

Hele bransjen visste etter hvert at SMGs hemmelige beiler var GNT. I september hadde de fremforhandlet en avtale som ga GNT eksklusiv rett til å kjøpe SMG, men så brøt forhandlingene sammen.

- De har ikke enerett på å kjøpe lenger, men så lenge man fremdeles prater sammen er det vel fremdeles 50/50 sjanse for å nå frem til enighet, sa Alex Jensen i SMG til digi.no.

Nå viser det seg at han ikke overdrev sjansene for et salg, for i dag melder idg.se at SMG er solgt til finske GNT.

Etter kjøpet får GNT en årsomsetning på 1,3 milliarder euro. Dette bringer dem opp på omtrant akkurat samme størrelse som Scribona, som i 2004 omsatte for 12 milliarder svensek kroner, som ved dagens kurs utgjør 1,26 milliarder euro. GNT kan med andre ord bli størst i Norden med dette oppkjøpet.

Men ikke alle delene av SMG følger med over til GNT. Å skille ut danske SMG skal ha vært et av trekkene som fikk fart i forhandlingene igjen. Denne virksomheten beholdes av SMG Holding og selges trolig ut senere.

SMG-virksomhetene Supplies Team i Sverige og Norge blir heller ikke solgt. Dette er rekvisita-forhandlere som SMG i sin tid kjøpte opp.

Partene vil ikke ut med noen salgssum. Avtalen mangler også godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

- Den nye strukturen på avtalen gagner begge parter bedre, sier Anders Nordlöw, sjef i svenske SMG til idg.se.

Til toppen