SMG vant Statoil-kontrakten

Telenor har valgt Santech Micro Group ASA som distributør på Norges største datakontrakt. Avtalen om å levere hjemme-PCer til alle Statoil-ansatte oppgis å være verdt 180 millioner kroner.

Telenor har valgt Santech Micro Group ASA som distributør på Norges største datakontrakt. Avtalen om å levere hjemme-PCer til alle Statoil-ansatte oppgis å være verdt 180 millioner kroner.

Santech Micro Group skal levere 12.800 Compaq Presario PCer med tilhørende Tandberg Ercoscan skjermer og Lexmark fargeskrivere til Statoils ansatte. Meldingen om at Telenor valgte Santech som distributør ble offentliggjort for Oslo Børs nøyaktig klokka 16:00 onsdag.

Det var 4. februar det ble kjent at Telenor trakk det lengstre strået i kampen om det gullkantede Statoil-oppdraget. Kontrakten med Telenor varer ut 1997, mens bruker- og garantiordninger gjelder for to år fra leveringstidspunkt. Levering av utstyrspakken til den enkelte Statoil-ansatte skulle etter planen starte nå april, men kommer neppe skikkelig i gang før i mai.

Statoil-medarbeidere i Norge får utstyret levert hjem, og de får oppgradert vanlig telefonabonnement til ISDN. Konsulentselskapet ISI har fått i oppgave å etablere for administrativ, oppfølging og sammensetning av opplæringsprogrammet. De ansatte skal delta på flere kurs for å bygge opp PC-kompetanse, og de vil måtte bruke noe av sin fritid på dette.

Det er en rå multimedia Internett-PC de nesten 12.800 Statoil-ansatte får i hjemgave av sin arbeidsgiver. Alle får en Compaq Presario 4760 multimediamaskin med 166Mhz Pentium MMX-prosessor, 24MB synkronisert DRAM (ekstra raskt minne), og 2,1GB harddisk. I tillegg får alle en Tandberg Ergoscan-skjerm og en Lexmark-skriver. Maskinene blir oppgradert med ISDN-kort og konfigurert med Windows 95 og Statoils standard programvare - Lotus SmartSuite og Notes på Compaqs fabrikk i Irland. Alle norgesansatte får Internett-tilgang hjemme gjennom Telenor Nextel og oppgradert telefonabonnementet til ISDN gjennom Telenor Privat. Med andre ord er maskinene helt klare når de kommer til Norge.

Og ifølge onsdagens børsmelding blir det altså Santech Micro Group som får ansvaret for logistikken og den fysiske leveringen av maskinene til sluttbrukerne.

Til toppen