JUSS OG SAMFUNN

Smidigavtale med bonus

Difi tenker nytt for å fremme innovasjon i offentlig sektor.

Difi tror den nye smidigavtalen vil bidra til større IT-fornyelse i offentlig sektor.
Difi tror den nye smidigavtalen vil bidra til større IT-fornyelse i offentlig sektor. Bilde: Marius Jørgenrud
26. feb. 2014 - 16:01

Difi har utarbeidet en ny avtale for smidig programvareutvikling, heter det i en pressemelding.

Smidigavtalen skal gi offentlig sektor mulighet til å kjøpe smidig IT-utvikling uten å måtte ta hele risikoen selv. Den lar leverandøren komme tidligere inn i utviklingsløpet enn i Difis øvrige standardavtaler. Den bygger på en behovsbeskrivelse: Funksjonelle krav utarbeides av kunde og leverandør i samarbeid.

Leverandøren får ansvar for helheten i løsningen og for at de tekniske kravene blir oppfylt. Kunden får ansvar for omfanget av funksjonaliteten som skal utvikles og prioriteringer av hva som er viktigst.

– Avtalen gir godt rom for å gjøre endringer uten byråkratiske prosesser. Vi anbefaler avtalen for dem som er opptatt av innovasjon, sier Mari Vestre, seniorrådgiver i Difi.

Avtalen inneholder en bonusordning: Leverandøren får bonus hvis de leverer programvare med få feil, hvis de leverer før eller til avtalt tid, og hvis de leverer til avtalt kostnad eller lavere.

Det er første gang en standardavtale fra Difi inneholder en bonusordning.

Difi holder et frokostmøte 4. mars der den nye smidigavtalen og bonusordningen vil bli gjennomgått. Innen påske loves en egen skriftlig veiledning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.