BEDRIFTSTEKNOLOGI

Smidigere oppdatering med Firefox 12

Mindre kluss for Windows-brukerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2012 - 13:48

Mozilla kom i går med versjon 12 av nettleseren Firefox. Kun én nyhet berører i særlig grad vanlige nettleserbrukere, og først og fremst brukerne som benytter Firefox i Windows.

Firefox 12 er nemlig utstyrt med en ny oppdateringsfunksjon som i skal sørge for at nettleseren oppdateres i bakgrunnen og helt automatisk, uten at brukeren må gjøre noe aktivt for at oppdateringen skal skje. Brukere som sjelden lukker nettleservinduet, vil tolv timer etter at en oppdatering er installert, få beskjed om å starte nettleseren på nytt slik at den oppdaterte utgaven kan tas i bruk.

I nyere Windows-utgaver advares brukeren vanligvis når programvare forsøker å gjøre endringer som påvirker hele systemet. Det er UAC (User Account Control) som tar seg av dette. Men Mozilla mener at UAC virker mot sin hensikt i dette tilfellet, siden det trolig skremmer en del brukere fra å godta at sikkerhetsoppdateringene installeres. All klikkingen på dialogbokser kan dessuten føre til noen rett og slett ikke gidder – eller i alle fall utsetter det over lang tid.

Det Mozilla har gjort for at Firefox skal kunne oppdateres uten at brukeren først må godkjenne det i hvert enkelt tilfelle, er å installere en Windows-tjeneste – Mozilla Maintenance Service – som kjøres i bakgrunnen. Dette legges inn sammen med Firefox 12. Det er mulig å deaktivere tjenesten via oppdateringsinnstillingen i Firefox. Da vil oppdateringsfunksjonen fungere slik den har til nå.

I tillegg til den nye oppdateringsfunksjonen, inneholder Firefox 12 nærmere 90 forbedringer i de integrerte utviklerverktøyene. En oversikt over disse finnes på denne siden.

Eksempler på dette er at utviklerne ikke lenger trenger å laste siden på nytt for å se meldinger i Web Console, søkefunksjon i Scratchpad og utvidet CSS-støtte i Style Editor.

Mozilla har også oppgradert e-postklienten Thunderbird til versjon 12. De få nyhetene i denne utgaven er oppgitt her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.