SMS-flørt er dyr telejuks

Tele2 advarer nå mot en ny type SMS-meldinger som lurer nysgjerrige til å tømme lommeboken.

Tele2 advarer nå mot en ny type SMS-meldinger som lurer nysgjerrige til å tømme lommeboken.

Det fleste av oss har fått e-posttilbud som lokker oss til å ringe eller bruke penger på dyre tjenester. Men nå har det dukket opp en ganske ny type svindelforsøk som spres med tekstmeldinger.

I utgangspunktet er dette mer risikabelt for svindleren, for det er dyrt å sende ut SMS-meldinger. Men for tiden får et ukjent norske mobilbrukere følgende melding: "Hei ! Jeg har alltid vært din hemmelige beundrere, ring 00248 217 860 for å finne ut hvem jeg er..."

Tele2 advarer nå sine og andre mobilkunder, mot meldingen som ber deg ringe flørtetjenesten, for den er basert på Seychellene og koster nærmere 30 kroner minuttet.

I tillegg til at du bruker mye penger, ber tjenesten deg om å taste inn nummeret du tror som har sendt deg meldingen. Nummerene du taster inn gir neppe noen treff, men mottar i stedet trolig den opprinnelige meldingen. For uansett hvilket mobilnummer som tastes inn, vil følgende talemelding dukke opp: "Du ga et ugyldig nummer. Mobilnummeret må ha 8 siffer og begynne med 9. Etter tonen som følger, vær snill å oppgi ditt mobilnummer..."

Det kan fort bli noen hundrelapper dersom man forsøker mange ganger, advarer Tele2. Selskapet har derfor sperret det aktuelle Seychellene-nummeret for sine kunder, og det samme har Telenor lovet å gjøre.

Øygruppen Seychellene er kjent for å huse mange selskaper som driver med forskjellige typer Internett- og tele-lureri.

Til toppen