BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMS kan begrense virus-skader

Når bedriftens IT-avdeling får varsel om et nytt virus, får de ofte ikke meldt fra til bedriftens ansatte i tide. Meldingssystemer - for eksempel via SMS - kan være en løsning.

Therese Werenskiold
26. sep. 2001 - 11:26

Virusene er sluere og farligere enn noensinne. Én av tre hundre e-postmeldinger som sendes på nettet inneholder nå virus, ifølge nettsikkerhetsselskapet MessageLabs. I januar var det, ifølge samme selskap, én av 700 e-postmeldinger.

Næringslivet taper enorme beløp på virusangrep. Selv om bedriftens IT-avdeling blir klar over at et nytt virus er på vei, får de ofte ikke kommunisert ut til bedriftens ansatte at de ikke må åpne e-poster som inneholder kjente virus. Iblant blir bedriftens nettverk satt ut av spill, og da må IT-sjefen stå og "se på" at bedriftens PC-er blir infisert.

I mange tilfeller går IT-avdelingens eneste kommunikasjon med bedriftens ansatte gjennom e-post. Problemet er da at det samme e-postsystemet er kanalen til virusangrepet. E-post blir ofte lest kronologisk, så skaden kan oppstå før de ansatte leser advarselen fra IT-avdelingen.

I dag har de fleste ansatte mobiltelefon. Gjennom å bruke tekstmeldinger, kan derfor IT-avdelingen raskt og effektivt stanse de ansatte før de åpner infisert e-post. På den måten kan bedriften gjøre enorme besparelser, og unngå det tunge redningsarbeidet en må gjøre i ettertid av slike angrep. Dette skriver Boost Communications i en pressemelding.

Boost inngikk denne uken et samarbeid med Essens om å utvikle og selge løsninger for intern-kommunikasjon og markedsføring via mobile og håndholdte enheter.

Også bedriftene Mobile Solutions og UMS tilbyr ulike meldingssystemer som blant annet kan begrense virusspredningen.

For å være på den sikre siden, kanskje du skal melde deg på digi.nos virusvarsling på SMS også? (kun kroner 8,- per melding...)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra