SMS-selskap skal på børs

Mobilinnholdselskapet Telitas kan bli et av de nye IKT-selskapene på Oslo Børs i år.

Mobilinnholdselskapet Telitas kan bli et av de nye IKT-selskapene på Oslo Børs i år.

Det lysner i IKT-bransjen etter mange tunge år, og dette vil trolig føre til flere børsnoteringer.

Økonomisystem-produsenten Mamut er på vei og nå forteller mobilinnholdselskapet Telitas at de også vil søke om børsnotering.

Dette er klart etter at Torstein Tvenge-selskapet Cellus og Telitas brøt fusjonsforhandlingene, og dermed går Telitas på børs alene.

- Det ble ikke enighet. Mitt inntrykk er at det var Cellus som hadde ekspertisen, mens Telitas hadde pengene, sier finansmannen Torstein Tvenge til Finansavisen.

- Vi ble ikke enige om alt. Det gikk mest på pris, sier styreformann Roger Seldal til Telitas.

Nå går Telitas til First Securities og Cellus til Enskilda Securities for å gjøre emisjon hver for seg. Før jul forhandlet de om fusjon. Da var det snakk om prising av Telitas på 190 millioner kroner og Cellus på 70 millioner kroner.

Nå vil Telitas hente inn penger på kurs 50 kroner per aksje. Det priser i så fall selskapet til 355 millioner kroner. Telitas tjener store penger på TV-avstemminger, spill, konkurranser, chatting og tekst- og bildemeldinger.

Cellus tjener penger på ringetoner og logoer. Selskapet ønsker å hente inn mellom 30 og 50 millioner kroner i en emisjon. Cellus vil også på børs, men det vil ikke skje i år.

Til toppen