BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMS-spam er bedre enn annen spam

En ny rapport fra analytikerne i Forrester, sier at markedsføring via SMS er mange ganger mer effektivt enn for eksempel reklamepost. Gjør klart for SMS-spam.

29. jan. 2002 - 09:46
Forrester Research



Responsraten er på formidable elleve prosent, og den gjennomsnittlige kampanjekostnaden er lav, med et snitt på under 190.000 kroner.


Videre har 12 prosent testet SMS-markedsføring, mens hele 56 prosent sier de kommer til å ta i bruk slike kampanjer i løpet av neste år. Innen den tid vil markedsførerene ha satt av i gjennomsnitt sju prosent av budsjettene sine til slik markedsføring, mener Forrester.

Dette gjelder både engangs-kampanjer, enten de er "push" eller "pull", det vil vel si uoppfordret reklame eller kampanjer med deltagelse og påmelding, eller pågående dialog-markedsføring via mobilen.

På verdensbasis sendes det i underkant av én milliard tekstmeldinger om dagen, men GSM Association tror vi raskt kommer opp milliarden.

Det er Europa og spesielt Skandinavia som har vært i forkant av utviklingen på SMS, og dermed er det sannsynlig at SMS-reklamen først vil få stor utbredelse her i forhold til andre territorier.

Det ble likevel bråk da tusenvis av mobilbrukere fikk SMS-reklame fra "sex-tomten". Det viste seg at en svensk nettbutikk ville reklamere for sine tjenester overfor norskingarna, men Telenor gikk etter hvert inn og stengte sex-tomten ute fra nettet sitt.

SMS-spam kommer uansett under de nye reglene for uoppfordret reklame, og det går an å reservere seg mot denslags ved å ty til reservasjonsregisteret i Brønnøysund.

NB! Forbrukerombudets Bente Øverli opplyser at det er litt andre regler som gjelder for SMS enn for annen markedsføring.

Markedsføringslovens § 2b fastslår blant annet at det er forbudt for næringsdrivende å rette markedsføringshenvendelser via e-post og SMS til forbruker uten at det er innhentet et samtykke på forhånd, skriver hun i en e-post til digi.no. Så det er bare å glemme å SMS-spamme vilt, det må samtykke til, bare så det er sagt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.