BEDRIFTSTEKNOLOGI

SMS til halv pris fra neste måned

Fra neste måned kan Robert Hercz tilby deg tekstmeldinger til halve prisen av det mobilaktørene lopper deg for i dag.

Norsk Telegrambyrå
9. jan. 2003 - 22:06

Hercz' selskap Teletopia AS fikk torsdag medhold i en historisk prissak mot Telenor.

For Post- og teletilsynet har bestemt at Telenor heretter må ta seg mindre betalt for å la sine konkurrenter bruke nettet til å formidle tekstmeldinger.

30 øre per melding, er summen Telenor heretter kan forlange fra konkurrentene. Tilsynet pålegger Telenor å inngå leieavtale med Teletopia på disse betingelsene innen 7. februar.

- Vi har fattet et vedtak som gjør at konkurransen blir hardere. Vi regner med at det fører til bedre priser for forbrukerne, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.


Jensen mener konkurransen i Norge har vært for svak til at markedet selv har kunnet ta seg av prisdannelsen. Han viser til Danmark, der tekstmeldinger koster om lag 20 øre per stykk.

Teletopia-sjef Robert Hercz er strålende fornøyd med avgjørelsen i Post- og teletilsynet. Fra 7. februar lover han at kundene skal kunne sende billige tekstmeldinger gjennom Teletopia, vel å merke hvis Telenor følger opp pålegget fra Post- og teletilsynet.

- Systemet for å sende tekstmeldinger er operativt. Vi venter bare på at Telenor signerer avtalen, sier Hercz til NTB. Etter at moms er lagt på de 30 ørene, lover Hercz tekstmeldinger til omtrent halvparten av dagens prisnivå, det vil si mellom 50 og 60 øre.

Post- og teletilsynet påla allerede 12. juli 2001 Telenor å gi Teletopia tilgang til sitt mobilnett. Vedtaket ble påklaget av Telenor, men senere stadfestet av Samferdselsdepartementet 18. januar 2002. Telenor ble da pålagt å framlegge forslag til avtalevilkår innen 1. mars 2002. Siden den gang har Telenor og Teletopia forhandlet om vilkårene for tilgangen, uten å bli enige.

Les også:


Han opplyser at man verken trenger å skifte sim-kort eller abonnement for å sende tekstmeldinger gjennom Teletopia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.