SMS varsler høyt dataforbruk i utlandet

Et varslingssystem fra Telenor skal unngå ubehagelige overraskelser når du kommer hjem.

SMS varsler høyt dataforbruk i utlandet

Et varslingssystem fra Telenor skal unngå ubehagelige overraskelser når du kommer hjem.

Mange turister har etter ferie i utlandet mottatt skyhøye regninger på grunn av mobilt bredbånd. Bruker du mobilt bredbånd eller mobilsurfing i utlandet, må du belage deg på å betale en høy pris per megabyte data.

Nå vil Telenor hindre at sine kunder skal oppleve noe lignende, og har derfor utviklet et varslingssystem som gir deg beskjed når du har høyt dataforbruk i utlandet.

Den nye varslingstjenesten til Telenor gjelder overalt i verden der Telenor har roamingavtaler, og vil gi deg beskjed når du overstiger en grense på 300 kroner på datatrafikk. For bedriftskunder der grensen satt til 1000 kroner. Telenor håper at varslingssystemet gjør at du unngår en ubehagelig overraskelse når du kommer hjem etter ferien.

I en pressemelding fra Telenor, minner de om at det er kunden selv som har ansvar for å ha kontroll på databruken i utlandet.

Telenor tilbyr også en bedre pris til sine mobile bredbåndskunder som skal på ferie i Sverige og Danmark. Den nye prisen er på 100 kroner per dag for inntil 200 megabyte når du surfer på Telenors nett i Sverige og Sonofons nett i Danmark. Overstiger du denne grensen, må du betale ordinær pris, 25 kroner per megabyte.

Du vil også motta automatisk prisinformasjon på SMS fra Telenor innen EU og EØS-land.

I motsetning til One Call og Network Norway, som tilbyr gratis mottak av mobilsvar i utlandet, må du som Telenor-kunde betale for dette. Derfor anbefaler de sine kunder å skru av mobilsvar før avreise. For å fjerne mobilsvar taster du ##002# på mobiltelefonen din.

Telenor anbefaler også å sende SMS fra utlandet i stedet for å ringe, da dette ofte vil lønne seg. Det kan til og med være rimeligere å sende SMS enn et postkort hjem til Norge, ifølge Telenor.

Til toppen