SN Nærhandel - sikker handel på nettet

PRESSEMELDING: 19. august åpner SN Nærhandel for Internettbrukere i Norge og resten av verden.

PRESSEMELDING: 19. august åpner SN Nærhandel for Internettbrukere i Norge og resten av verden.

SN Nærhandel er en tjeneste for kunder og tilbydere på Internett. Schibsted Nett AS ønsker å gjøre dette til en markedsplass der brukeren enkelt finner frem til ønsket vare eller tjeneste.

Butikkene som er knyttet til SN Nærhandel styrer selv sine tilbud, mens Schibsted Nett AS tilrettelegger infrastrukturen som skaper den nødvendige tilgjengelighet og tillit mellom kunde og tilbyder/butikk.

- Vi har allerede knyttet til oss et bredt spekter av butikker som ønsker å tilby sine varer i SN Nærhandel. I dag kan vi blant annet tilby klær fra postordregiganten Ellos, CDer fra Akers Mic, blomster fra Interflora, billetter til teater og TVShop-varer, sier Ole Norheim, produktsjef for handel i Schibsted Nett AS.

Målet med SN Nærhandel er å gjøre daglig nødvendighetshandel sikker, enkel og mindre tidkrevende. Kunden bestiller varer på Internett og velger betalingsmåte fra menyene. Om ikke altfor lenge vil kjøpesummen kunne trekkes direkte fra kundens konto, og varene leveres på kundens dør.

I SN Nærhandel er det først og fremst lett tilgjengelige varer og sikkerhet som står i fokus. Et avasert søkesystem sender kunden rett inn i den virituelle butikken der ønsket vare tilbys.

Dette er første steg på veien mot sikker handel på Internett. Schibsted Nett AS arbeider i tillegg med et distribusjonssystem som i løpet av våren -97 bringer varene helt frem til kundens dør.

Handel på Internett vil gjøre hverdagen enklere for folk. Nødvendighetshandel som ofte skaper irritasjon og stress i en hektisk hverdag, kan nå gjøres raskt og enkelt på Internett. Varebestillingen tastes inn, og ved endt arbeidsdag kan varene hentes ved en utleveringsterminal eller bringes hjem til kunden.

- Schibsted Nett AS forventer en milliard-omsetning på netthandel innen år 2000. Nettopp derfor bruker vi store ressurser på å bygge opp et tilbud som både kunder og tilbyder kan bruke enkelt og trygt. SN Nærhandel skal sørge for at kunden får de varene som er bestilt til riktig tid og riktig pris. Detter er en stor utfordring for våre programmerere og utviklere, men grundig testing viser at SN Nærhandel er like sikkert som banken. Nå konsentrerer vi kreftene om å utvikle et like godt distribusjonssystem, sier Ole Norheim.

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

Ole Norheim, produktsjef handel Schibsted Nett AS, tlf: 22 02 01 10

Gisle Hannemyr, direkør utvikling Schibsted Nett AS, tlf: 22 02 01 10

Til toppen