Snakk til PC-en du har på magen

ViA Incorporated har laget en datamaskin som kan være den hittil minste PC-en med normal ytelse. PC-en er festet i et belte og skal ikke være tyngre enn at du beholder buksene oppe. PC-en kan blant annet støtte stemmestyring.

ViA II, som maskinen heter, kan bæres i beltet, og veier bare knappe 1 kilo (med batteri).

ViA II har ifølge Newsbytes en Cyrix GXi 180 MHz prosessor, 32 eller 64 MB med minne, og en harddisk på mellom 2,1 og 3,2 GB. Enheten kjører Windows 95 eller NT og har ved hjelp av strømstyringsprogramvare en batteritid på opptil åtte timer med kontinuerlig bruk.

ViA II kommer med minst to skjermløsninger, enten en TFT (Thin Film Transistor) fargeskjerm, eller en gråtoneskjerm spesielt egnet for utendørsbruk. Disse skjermene er på omtrent 6,5 tommer. Det er også mulig at det vil komme en hodemontert skjerm som kan brukes sammen med maskinen.

Til maskinen kan man også få et støykansellerende mikrofon- og høyttalersett for støyende omgivelser, eller et sett for kombinert stemme- og pennstyring.

Via II kan kobles til en portreplikator eller en dokkstasjon som gjør det mulig å bruke blant annet vanlig skjerm, tastatur og mus sammen med maskinen.

Mens maskinen i bærbar modus kun kan kjøre stemme- eller berøringsstyrte programmer, kan den i dokkmodus kjøre alle vanlige Windows-applikasjoner.

Prisen på enheten starter på 2597 dollar for grunnenheten. Sammen med stemmepakken koster ViA II 3257 dollar, og helt komplett med alt tilleggsutstyr er prisen 4657 dollar. Enheten vil bli kommersielt tilgjengelig i løpet av andre kvartal i år.

Industrianalytikere ved Yankee Group og Analysts International har ifølge Newsbytes sagt at veksten av PC-er man kan feste på seg drives av etterspørselen for lette enheter innen områder som feltoperasjoner, flyving, det militære og innen helsevesenet.

Til toppen