Snakket opp Nokia-kursen

Elop varsler ny mobil. Forsikret også at de ikke gir opp Microsoft.

Snakket opp Nokia-kursen
Det kommer en ny Windows 8-mobil snart, sier Nokias toppsjef Stephen Elop, som samtidig forsikrer at de skal stå løpet ut med Microsoft. Bilde: ChinaFotoPress/Getty/All Over Press

Nokia startet uken med å få juling på børsen, da tall fra analyseselskapet Gartner viste at markedsandelen i andre kvartal falt til under 20 prosent.

Da toppsjef Stephen Elop i går besøkte Telenor på Fornebu, lyktes han likevel å snakke opp aksjekursen med nærmere 6 prosent, ifølge den finske statskanalen Yle.

Står løpet ut

Årsaken ser ut til å ha vært todelt. For det første forsikret han at Nokia ikke har planer om å gi opp Windows Phone-plattformen.

På samme tid ble det kjent at Nokia skal avholde en felles pressekonferanse med Microsoft i New York den 5. september. Dette vil sammenfalle med Nokia World-konferansen i Helsinki, én uke før Apple forventes å kunngjøre neste iPhone.

Windows Phone 8

Nokia-sjefen ønsket ikke å kommentere om lanseringen av en ny Windows-telefon vil skje på pressekonferansen i september.

Derimot sa Elop onsdag at de «snart» vil avduke en smarttelefon med Microsofts kommende operativsystem Windows Phone 8, skriver Reuters.

Søppelstatus

Ratingbyråene har i flere omganger senket den langsiktige kredittverdigheten til Nokia. Onsdag kjørte Standard & Poor's ratingen ned fra BB+ til BB-, med negative utsikter.

Tre byråer – Moody's, S&P og Fitch – har tidligere i år nedgradert Nokia til «søppel» (junk). I går ble de altså kjørt ytterligere to knepp nedover på rating-stigen. Konsekvensen er at det blir enda dyrere å hente inn lånekapital.

Ifølge S&P skyldes det at Nokias resultater i andre kvartal og prognosen for inneværende kvartal er dårligere enn ventet.

    Les også: