RESULTATERFINANS

Snapchat prises til over 20 milliarder

Skal ha nektet å selge seg «billig» til Facebook.

Bildet viser noen som tar bilder av seg selv utenfor hovedkvarteret til Snapchat, som hus på Venice Beach i Los Angeles.
Bildet viser noen som tar bilder av seg selv utenfor hovedkvarteret til Snapchat, som hus på Venice Beach i Los Angeles. Bilde: Patrick Fallon/Bloomberg via Getty Images
28. okt. 2013 - 14:20

Snapchat hentet nylig inn 60 millioner dollar i en emisjon som verdsatte lynmeldingsappen til 800 millioner dollar.

Nå vurderer fenomenet nok en kapitalutvidelse, denne gangen på 200 millioner dollar, som priser selskapets verdi til mellom 3 og 4 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal.

Det svimlende beløpet tilsvarer opptil 23,5 milliarder norske kroner.

Knapt to år gamle Snapchat har gjort seg populær særlig blant den yngre garde med sin mobilapplikasjon for bilde- og videomeldinger, som vises i noen sekunder på mottakerens telefon før de forsvinner.

Tjenesten oppgir å være i sterk vekst, men fortsatt uten å tjene penger. Ifølge de siste tallene økte antallet daglige «snaps» fra 200 millioner i juni til 350 millioner i september.

Det har tidligere vært spekulert i at Facebook mislyktes i et forsøk på å kjøpe dem opp.

Wall Street Journal heller mer vann på det ryktet, og viser til anonyme kilder som hevder at budet de takket nei til var på over 1 milliard dollar.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg la som kjent et tilsvarende beløp på bordet da han våren 2012 slukte fotodelingsappen Instagram.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.