SNAP INC

Snapchat skifter navn

Selskapet altså.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. sep. 2016 - 12:05

Mange selskaper er oppkalt etter det første produktet eller produktkategorien de tilbyr. Men så utvides virksomheten, og noe som gjør at det gamle navnet ikke lenger er så representativt. 

Eksempler på dette er Dell Computer Corporation og Apple Computer, Inc., som i dag heter henholdsvis Dell Inc. og Apple Inc. Ingen av dem tilbyr bare tradisjonelle datamaskiner lenger.

Lørdag var det Snapchats tur til å skifte navn. Selskapet heter nå Snap Inc. Igjen er det en utvidelser av produktutvalget som er bakgrunnen for navneendringen. 

Les også: Slik skal Snapchat tjene penger

Spectacles

For samtidig med navneendringen avduket selskapet et nytt produkt, kalt Spectacles. Dette er et par solbriller med integrert videokamera, som kan brukes til ta ti sekunder lange videoopptak, som skal være spesielt egnet for å lage det Snap kaller for Memories, en funksjon som kom i Snapchap-appen i sommer.

De nye Spectacles-brillene til Snap. <i>Foto: Snap Inc.</i>
De nye Spectacles-brillene til Snap. Foto: Snap Inc.

 

Brillene framstår som en enkel versjon av Google Glass, men til en brøkdel av prisen. Ifølge The Verge vil de koste 130 dollar når de kommer i salg senere i høst.

Kameraet fanger et synsfelt på 115 grader. Selve videoene er sirkulære. De kan overføres til Snapchat-appen på en mobil via Bluetooth eller Wi-Fi.

Les mer om brillene hos vårt søsternettsted, Tek.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.