BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snapdragon blir tokjernet

Mye brukt mobilprosessor blir langt kraftigere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2010 - 14:14

Qualcomm kunngjorde i dag at selskapet har startet testproduksjon av selskapets første tokjernede Snapdragon-brikkesett for mobiltelefoner. Brikkesettene skal kunne operere med en klokkehastighet på opptil 1,2 GHz.

Snapdragon-plattformen, som har en ARM-basert prosessor, har det siste året blitt tatt i bruk i en rekke avanserte smartmobiler, i tillegg til blant annet tablets og smartbooks. Men det er første og fremst første generasjon av brikkesettfamilien, QSD8x50, som brukes i dagens enheter.

De kommende brikkesettene, som kalles MSM8260 og MSM8660, regnes som tredje generasjon av Snapdragon-familien. Det gjør forøvrig også det tidligere annonserte smartbook-brikkesettet QSD8672, som har to kjerner og er klokket til 1,5 GHz.

MSM8260-brikkesettet støtte HSPA+, mens MSM8660 er en multimodus-løsning med støtte for både HSPA+ og CDMA2000 1xEV-DO Rev. B. Begge er utstyrt med en grafikkprosessor akseleratorer for 2D- og 3D-grafikk basert på OpenGL ES 2.0. og OpenVG 1.1. I tillegg leveres brikkesettet med en egen laveffekts lydmotor, integrert GPS-mottaker, støtte for 24 bits skjermer med oppløsning på opptil 1280 x 800 piksler (WXGA), samt koding og dekoding av 1080p-video.

Det er uklart hvor langt tid det vil ta før de nye brikkesettene kommer i masseproduksjon. Den andre generasjonen av Snapdragon-familien har først nylig blitt tilgjengelig i store kvanta. Den består av brikkesettene MSM8x55 og QSD8x50A, som er klokket til henholdsvis 1 GHz og 1,3 GHz. Disse skal har en forbedret kjerne og være mer optimalisert for multimedia enn brikkesettene i den første generasjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.