Snart DAB-avklaring

Tirsdag denne uken blir det kjent hvem av de to søkerne som får den siste norske DAB-konsesjonen.

Tirsdag denne uken blir det kjent hvem av de to søkerne som får den siste norske DAB-konsesjonen.

Statens Medieforvaltning sitter med kortene tett inntil brystet når det gjelder hvem som skal få den siste DAB-konsesjonen, altså tillatelse til å sende digital-radio signaler (DAB betyr Digital Audio Broadcast).

De har ventet på grønt lys fra Kulturdepartementet på ordlyden i konsesjonsvilkårene. I denne uken kunne endelig teksten godkjennes, og den store interessen fra media når det gjelder DAB-konsesjonen gjør at Statens Medieforvaltning innkaller til pressekonferanse.

Så tirsdag 24. august inviteres det til pressekonferanse og seminar om DAB på Norsk Teknisk Museum, blant støvete teknologi. Et panel skal debattere om DAB er framtidens radio eller et kostbart teknologisk sidespor og hvordan den digitale radioen vil endre vår mediehverdag. I panelet vil man finne radiodirektør Tor Fuglevik fra NRK, administrerende direktør Kalle Lisberg i P4, administrerende direktør Svein Aarvik i Norkring AS og administrerende direktør Tor Løken fra Grundig Norge AS.

Det har vært to aktuelle søkere til konsesjonen, med ganske ulike søknader og forutsetninger. Radio 2 Digital har blitt regnet som den sterkeste, da både Aller-gruppen, Scandinavian Broadcasting Systems (SBS) og PeSju Kristen Riksradio i ryggen. De har frontet at de satser på en radiokanal som satser på debatt- og kommentarstoff.

Den andre søkeren er Norsk Radio Digital som har flere kjente, norske artister bak seg. De satser på en distriktsprofil med vekt på norsk musikk. Hovedkontoret skal ligge i Kristiansand om de får konsesjonen.

Representanter fra begge søkere vil være tilstede ved pressekonferansen på tirsdag.

Til toppen