JUSS OG SAMFUNN

Snart en halv milliard av sånne som deg

Verden er på full fart mot en halv milliard nettbrukere. Nesten halvparten befinner seg i USA og Canada, og de fleste har internettilgangen sin hjemmefra.

Therese Werenskiold
18. juni 2001 - 12:24

Det er nå 429 millioner mennesker som har tilgang til Internett på verdensbasis. Tallene er hentet fra analyseselskapet Nielsen//NetRatings siste målinger.

41 prosent av alle nettbrukere bor enten i USA eller Canada. Europa, Midt-Østen og Afrika kommer på andreplass, med 27 prosent av verdens nettbrukere. Asia står for 20 prosent av nettbrukerene, mens Latin-Amerika kun står for fire prosent.

Bare én av fire europeiske husholdninger har nettilgang hjemmefra, mens nesten halvparten av amerikanske husholdninger har det samme.

I Europa er det Tyskland og Storbritannia som har de fleste nettbrukerne. Sammen med Italia og Frankrike står disse for to tredeler av europeiske husholdninger med nettilgang hjemmefra.

Nettbrukere fra Sverige, Danmark, Australia og New Zealand er de mest kjøpelystne på nett, men også nordmenn kommer også ganske høyt opp på listen.

I første kvartal 2001 brukte hver sjette voksne europeer Internett til å sjekke priser eller produktinformasjon for å kjøpe varer over nettet. Én av elleve gjennomførte en handel i den samme perioden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.