Snart er det klart for NM i programmering

Lørdag 21. oktober arrangeres det første norgesmesterskap i programmering. Konkurransen er for datastudenter ved alle norske høyskoler og universiteter, og vinnerlaget får inntil 25.000 kroner av Nextra.

Lørdag 21. oktober arrangeres det første norgesmesterskap i programmering. Konkurransen er for datastudenter ved alle norske høyskoler og universiteter, og vinnerlaget får inntil 25.000 kroner av Nextra.

Konkurransen arrangeres som en lagkonkurranse der lag bestående av inntil tre studenter konkurrerer mot hverandre om å løse flest mulig programmeringsoppgaver i løpet av fem timer. Konkurransen arrangeres samtidig i Bergen, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Det vinnende laget vil i tillegg til å kunne smykke seg med tittelen "Norgesmestere i programmering 2000" også få inntil 25.000 kroner stilt til disposisjon av Telenor-selskapet Nextra for videre deltakelse i verdensmesterskapet i programmering.

I november i fjor skrev digitotay.no en artikkel om førsteammanuensis Fredrik Manne ved IFI / Universitetet i Bergen, som den gang ønsket å gjøre kvalifiseringen til deltakelse i verdensmesterskapet til et eget Norgesmesterskap. Dette kan du lese mer om her: Vil arrangere NM i programmering.

Hvert av de 24 siste årene har den internasjonale interesseforeningen Association for Computing Machinery (ACM) arrangert et verdensomspennende programmeringsmesterskap hvor lag av studenter har konkurrert mot hverandre. I fjor deltok det over 2.400 lag.

Konkurransen foregår i tre etapper. Først konkurrerer lag fra hver utdanningsinstitusjon lokalt om retten å gå videre til regionale semifinaler. Fra semifinalene går de to beste lagene videre til en verdensfinale i USA.

I år har de lokale arrangørene i Bergen og Oslo gått sammen om å gjøre de lokale kvalifiseringskonkurransene om til et Norgesmesterskap i programmering for studenter ved alle norske høyskoler og universitet. Konkurransen arrangeres lokalt ved den enkelte skole, men på samme tidspunkt og med samme oppgavesett. Via e-post og web blir resultatene fortløpende samlet inn og lagt ut slik at dommerpanelet kan kåre Norges beste programmerere.
Mer informasjon finner du på konkurransens nettsider

Til toppen