TELE-KOMMUNIKASJON

Snart får også britene mobil lommebok

EU-godkjenning for «Project Oscar» skal være rett rundt hjørnet.

Svenskene har kunnet bruke "WyWallet" siden slutten av juni.
Svenskene har kunnet bruke "WyWallet" siden slutten av juni. Bilde: Accumulate

I slutten av juni sto de fire svenske mobiloperatørene Telia, Tele2, Telenor og 3 bak lanseringen av den mobile lommeboken WyWallet.

Financial Times melder at et tilsvarende prosjekt i Storbritannia – «Project Oscar» – kan bli EU-godkjent allerede i løpet av sommeren, trass i klager om tildeling av monopolmakt til operatørene som står bak.

Project Oscar vil gjøre det mulig å bruke mobiltelefoner til å lagre og overføre penger, enten fra beløp lagret i selve den mobile lommeboken, eller ved å knytte lommeboken til betalings- eller kredittkort.

Årsaken til klagene er at ordningen ikke er åpen for alle operatører, og at de som er utelukket frykter at det vil svekke deres konkurranseevne. Bak Oscar står Storbritannias tre største mobiloperatører, det vil si Vodafone, O2 (Telefonica) og Everything Everywhere (dannet av Deutsche Telekom og France Télécom i fellesskap). Den fjerde største, Three (3, eid av Hutchison Whampoa), hevder å ha blitt stengt ute av samarbeidet og ba EU blokkere prosjektet av hensyn til den frie konkurransen.

EU tok klagene alvorlig og har granske saken siden april. Financial Times viser til anonyme kilder som sier at granskningen er i ferd med å avsluttes, og at det foreløpig ser ut til at Oscar vil tillates uten særlige endringer.

Det understrekes selvfølgelig at det ikke foreligger noen endelig avgjørelse og at granskningen pågår.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.