Snart Gears-støtte for «alle» nettlesere

Googles teknologi for offline webapplikasjoner støtter stadig flere nettlesere. Nå også Safari.

Snart Gears-støtte for «alle» nettlesere

Googles teknologi for offline webapplikasjoner støtter stadig flere nettlesere. Nå også Safari.

Google har i flere år satset på webbasert programvare, men for å ta steget videre, har selskapet utviklet en teknologi som skal gjøre det mulig å kjøre webapplikasjoner uten at PC-en er tilkoblet Internett. Denne teknologien kalles for Gears og støttes foreløpig av Internet Explorer for Windows XP, Vista og Windows Mobile, samt av Firefox for Windows XP, Vista, Mac OS X og Linux.

Opera 9.5x, også den kommende mobilversjonen, skal få støtte for Gears, men Google har foreløpig ikke oppgitt dette på selskapets Gears-nettsted.

Denne uken kunngjorde selskapets Jeremy Moskovich at en betautgave av Gears for Safari på Mac OS X er tilgjengelig. Filen må lastes ned herfra.

Dette betyr at støtte for alle de viktigste nettleserne begynner å komme på plass. Gears kom nylig i versjon 0.4, som blant annet inkluderer et programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig å lage applikasjoner med funksjonalitet som tar hensyn til brukerens posisjon. Dette avhenger dog av at maskinvaren kan innhente ID-en til nærliggende basestasjoner for mobiltelefoni eller har støtte for GPS.

Per i dag er bruken av Gears fortsatt ganske begrenset, selv om tjenester som Google Docs, Reader og Picasa, MySpace Mail Search og Zoho Writer alle har støtte for teknologien.

Bredere nettleserstøtte vil i alle fall ikke virke som noen negativ faktor for utbredelsen.

    Les også:

Til toppen