Snart kan du abonnere på musikk over nett

Tiscali åpner i løpet av desember en nettbutikk som både lar deg abonnere og kjøpe musikk fra Faithless og Kylie Minogue på en sikker måte.

Tiscali åpner i løpet av desember en nettbutikk som både lar deg abonnere og kjøpe musikk fra Faithless og Kylie Minogue på en sikker måte.

Europas største Internett-leverandør, Tiscali, skal i løpet av desember åpne en ny stor nettbutikk for musikk. Selskapet påstår at dette er den første nettbutikken for musikk i Europa. Det er i hvertfall den mest omfattende og mest avanserte.

Tiscalis nettbutikk vil samle et solid knippe med musikkforlag. Artistene til de to gigantene BMG og EMI samt de mindre selskapene Telstar, Mushroom, Realworld Records og V2 skal delta.

Nettbutikken skal bruke teknologi fra OD2 (deleid av Peter Gabriel) og Microsoft Corporation for å sikre at bare de som betaler får høre på.

Platebransjen kjemper en desperat kamp mot piratkopiering og har vært kritisert for å tenke gammeldags og verne salget av CD-plater. Men Tiscali og plateselskapene i samarbeidet møter denne kritikken ved å lansere en rekke nye typer abonnementer for musikk. Abonnement er platebransjens store drøm. At kundene ikke kjøper CD-plater som de så kan spille uendelig mange ganger, men at du kjøper deg tidsbegrenset tilgang eller engangstilgang.


Her er mulighetene Tisacali skal lansere:

Du vil kunne for en fast sum laste ned eller strømme ned alle rocke-låtene plateselskapene som deltar lanserer i løpet av en måned. Det avanserte rettighetssystemet sørger for at du bare kan spille musikken du laster ned i 30 dager.

Du vil også kunne kjøpe tilgang til en liste sanger for en måned. Prisen vil variere etter hvor gammel sangen er, og hvor mange sanger du ønsker.

I tillegg vil du kunne kjøpe sanger eller hele album per stykk for nedlastning og evig bruk. Disse filene skal du kunne brenne til din egen CD. Prisene skal starte på 7 euro - 60 kroner i måneden. Er du kunde hos Tiscalis musikkbutikk, vil du også kunne se på musikkvideo, bilder og grafikk.

Tiscali lanserer først en nettbutikk for England og Italia, men etter hvert kommer det en nettbutikk i alle de 15 landene selskapet er til stede i, blant annet Norge.

Til toppen