BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart kan du betale regninger med PlayStation

Sony passerer nye bransjeterskler. Nå vil elektronikkselskapet tilby boliglån og regningsbetaling online.

Ole-Andreas Krohn
31. jan. 2001 - 15:19

Nå vil japanske Sony pløye ny mark innen sammensmelting av tidligere adskilte bransjer.

Fra juni ønsker selskapet å tilby online-banktjenester til sine kunder. En søknad om lisens skal allerede være under bearbeidelse av de japanske myndighetene.

Banken skal henvende seg til folk som handler online. Konsernledelsen sier til Reuters at de ser store innsparinger sammenlignet med konvensjonell bankdrift og at de håper å kunne gi noe av dette innsparingspotensialet tilbake til kundene.

I tillegg til at kundene skal kunne bruke banken når de handler på Internett, skal man også kunne gjøre innskudd i yen og valuta, benytte kredittkort-tjenester og søke om tradisjonelle boliglån.

Sony Bank Corp skal stiftes med Sakura Bank som 16 prosent aksjonær og JP Morgan Chase som fire prosent aksjonær. Sony ønsker selv å holde 80 prosent av aksjene ifølge Reuters. Sony er allerede involvert i forsikringsbransjen og driver online-aksjemegling.

Hverken selskapet eller analytikere regner med at virksomheten vil tjene penger før det er gått minst tre år. I en startfase skal det investeres rundt 2,8 milliarder kroner i virksomheten. På tre års sikt regner Sony med at banken skal tiltrekke seg innskudd på 45 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.