Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000
Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000

Snart kan du bruke alle fingrene på skjermen

Synaptics åpner for multitouch med ti fingre.

Apples imponerte mange da selskapet i januar 2007 viste fram multitouch-funksjonaliteten til iPhone for første gang. Dette gjør det mulig å bruke to fingre på berøringsskjermen på samme tid. Men demonstrasjonen skjedde flere måneder etter at Synaptics lanserte tofinger-sensoren ClearPad 2000. Det har derfor blitt spekulert på om Apple brukes Synaptics-teknologi i iPhone, slik blant annet HPC gjør i Android-mobilen som vanligvis kalles T-Mobile G1.

Denne uken kunngjorde Synaptics at selskapet har videreutviklet multitouch-funksjonaliteten i et produkt som kalles ClearPad 3000. Denne kan registrere berøringer på skjermen til ti fingre på en gang.

Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000
Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000

- Vårt topprodukt, ClearPad 3000 Series, åpner døren for innovative programvareutviklere til å flytte grensene til brukergrensesnittet ved å lage spennende nye klasser med applikasjoner, slik som flerbruker-spilling, noe som tidligere ikke har vært mulig, sier Tom Tiernan, president og daglig leder for Synaptics, i en pressemelding.

ClearPad 3000 Series støtter skjermer som er opptil 8 tommer diagonalt. Produktene har 48 følingskanaler og en nøyaktighet på ±1 mm. Selve enheten er 0,300 mm tykk. Effektbehov ligger på mellom 12 µA og 5 mA.

ClearPad 3000-serien skal bli tilgjengelig i november i år.

Til toppen