FORBRUKERTEKNOLOGI

Snart kan du bruke alle fingrene på skjermen

Synaptics åpner for multitouch med ti fingre.

Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000
Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juli 2009 - 12:32

Apples imponerte mange da selskapet i januar 2007 viste fram multitouch-funksjonaliteten til iPhone for første gang. Dette gjør det mulig å bruke to fingre på berøringsskjermen på samme tid. Men demonstrasjonen skjedde flere måneder etter at Synaptics lanserte tofinger-sensoren ClearPad 2000. Det har derfor blitt spekulert på om Apple brukes Synaptics-teknologi i iPhone, slik blant annet HPC gjør i Android-mobilen som vanligvis kalles T-Mobile G1.

Denne uken kunngjorde Synaptics at selskapet har videreutviklet multitouch-funksjonaliteten i et produkt som kalles ClearPad 3000. Denne kan registrere berøringer på skjermen til ti fingre på en gang.

Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000
Demonstrasjon av Synaptics ClearPad 3000

- Vårt topprodukt, ClearPad 3000 Series, åpner døren for innovative programvareutviklere til å flytte grensene til brukergrensesnittet ved å lage spennende nye klasser med applikasjoner, slik som flerbruker-spilling, noe som tidligere ikke har vært mulig, sier Tom Tiernan, president og daglig leder for Synaptics, i en pressemelding.

ClearPad 3000 Series støtter skjermer som er opptil 8 tommer diagonalt. Produktene har 48 følingskanaler og en nøyaktighet på ±1 mm. Selve enheten er 0,300 mm tykk. Effektbehov ligger på mellom 12 µA og 5 mA.

ClearPad 3000-serien skal bli tilgjengelig i november i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.