BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart kan du leie Photoshop i skyen

Adobe lanserer Creative Cloud.

Adobe Creative Cloud skal gjøres tilgjengelig innen 30 dager.
Adobe Creative Cloud skal gjøres tilgjengelig innen 30 dager. Bilde: Adobe
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2012 - 15:47

Adobe avduket i dag Creative Cloud, en nettskytjeneste hvor brukerne gis tilgang til alle de nye CS6-programmene – inkludert Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects og Flash Professional, samt en rekke andre verktøy, for en fast pris i måneden. Tjenesten kan også brukes til å synkronisere, dele eller få tilgang til egne CS6-filer på tvers av ulike enheter.

Blant verktøyene abonnentene får tilgang til, er to nye HTML5-produkter – Adobe Muse og Adobe Edge Preview. Muse er et WYSIWYG-verktøy for designe og publisere websider uten at brukeren behøver å skrive noe kode. Edge Preview er et verktøy for å lage animert webinnhold basert på HTML, CSS og JavaScript.

Creative Cloud gir også mulighet for hosting og administrasjon av nettsteder.

Den nye tjenesten skal løpende oppdateres og vil gi tilgang til flere applikasjoner og tjenester etter hvert. Publisering til nettbrett er et eksempel på dette og skal bli tilgjengelig senere i år.

Creative Cloud koster i utgangspunktet 390 kroner + mva i måneden når man betaler for 12 måneder om gangen. Det er også mulig å betale én måned om gangen, men da er prisen betydelig høyere. Kunder som allerede har CS3 eller nyere, gis rabatt det første året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.