BEDRIFTSTEKNOLOGI

Snart kan du ringe med Palm

Toppsjef Eric Benhamou i 3Com lover at du snart vil kunne ringe fra den allsidige lommemaskinen Palm. Apparatet vil også lettere kunne integreres i bedriftsløsninger.

Eirik Rossen
20. juli 1999 - 10:48

Benhamou kom med opplysningene på den pågående konferansen CA World, organisert av Computer Associates. Han ser Palm med integrerte telefoner som en naturlig utvikling når datanett utvides til også å omfatte tale og video, og tror, i likhet med mange andre, at flertallet av Internett-oppkoplingene om noen år vil være fra spesialiserte apparater.

På CA World demonstrerer 3Com og CA hvordan Unicenter kan brukes til å styre Palm og Palm-kompatible apparater fra blant andre IBM. Unicenter brukes til å holde rede på både apparatene - tilgjengelig minne, applikasjoner som er installert osv - og brukerne - når de sist synkroniserte sine data, hvilke databaser de har tilgang til osv. Under slike forhold, synkroniseres ikke data med brukerens PC, men direkte mot bedriftens tjenere. Dette er også en operasjon som må styres gjennom Unicenter eller tilsvarende driftsverktøy som Tivoli og Hewlett-Packards OpenView.

Palm planlegger ellers å oppgradere sitt operativsystem for blant annet å doble farten på synkroniseringen.

Selskapet samarbeider med Puma Technology for å imøtekomme behov der datasynkroniseringen mellom tjener og Palm over trådløs forbindelse må krypteres, og der man ønsker trådløs forbindelse til IP-nettverk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.