Snart kan du spille 'ekte' 3D med side-skjermer

Et nytt Matrox grafikkort lar deg spille i en nesten ekte 3D-verden - du kan koble opp to sideskjermer.

Matrox løy da selskapet sa man ville fokusere på videoredigeringskort. For i hemmelighet har selskapet utviklet en ny og langt raskere grafikk-prosessor. Parhelia-512 er, som navnet indikerer, verdens første 512-bits grafikkprosessor.

Med en 256-bits databuss kan kort med den nye brikken håndtere 20 GB data i sekundet.

Matrox lover at Parhelia-brikken skal slå alt som Nvidia og ATI måtta ha på sine produktlister - og det med god margin, uten at selskapet offentliggjør noen tall som spesifiserer ytelsesforskjellene nærmere.

Den mest konkrete nyheten er muligheten til å koble tre skjermer til kortet. Dermed kan du skape en slags virtual reality-opplevelse med en høyre og en venstre-skjerm. Når du for eksempel løper rundt i landskap, vil du dermed få se hva som skjer på siden med det nye kortet. Dette kan trolig skape svært heftige opplevelser i mange spill og gi et stort hopp i realismen.

Matrox forteller at en rekke eksisterende spill fungerer med den nye teknologien. Dette gjelder blant annet Quake, Soldier of Fortune, Microsoft Flight Simulator og Jedi Knight 2.

Men helt billig blir det ikke: De første kortene med den Parhelia 512 vil trolig dukke opp i juni og koste rundt 400 dollar, omtrent 3800 kroner uten moms. I tillegg kommer jo også prisen for to nye skjermer...

Matrox' hjemmesider kan du lese mer.

Til toppen