GEOBLOKKERING

Snart kan du ta med strømmetjenestene til Europa

Gjør slutt på «geoblocking».

Fra 2018 kan du bruke for eksempel Netflix-abonnementet ditt også i andre EØS-land, uten å måtte bruke VPN eller andre reserveløsninger.
Fra 2018 kan du bruke for eksempel Netflix-abonnementet ditt også i andre EØS-land, uten å måtte bruke VPN eller andre reserveløsninger. Bilde: Netflix
8. feb. 2017 - 14:43

EU gjør slutt på sperrene som får tjenester som HBO Nordic til å slutte å virke når du er på reise i andre europeiske land. 

Det er klart etter at EU-kommisjonen denne uka kom til enighet med EUs ministerråd og EU-parlamentet om et kompromiss i saken. De nye reglene skal tre i kraft i begynnelsen av 2018 og skal i utgangspunktet også gjelde i EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein. 

– Denne enigheten gir europeere en konkret fordel, sier Andrus Ansip, som er EUs kommissær for det digitale indre marked. 

Kommissæren: – Jeg hater geoblocking

Netflix med på ferien

– Folk som abonnerer på sine favorittserier og på musikk og sport hjemme, skal nå få glede av disse abonnementene også når de er på reise i Europa, sier han. 

De nye reglene betyr at du kan ta med deg abonnementer på strømmetjenester som HBO Nordic, Netflix, Spotify og Tidal til andre europeiske land, akkurat slik som du i gamle dager kunne ta med deg kassettene og platene dine. 

Abonnementet er fortsatt knyttet til hjemlandet ditt, men du trenger kun å verifisere bosted når du inngår kontrakten. 

Dermed blir abonnementet med deg når du er på ferie eller forretningsreise. Du får også ta med deg abonnementene på midlertidige opphold av lengre varighet, for eksempel hvis du skal studere i noen måneder på et europeisk universitet. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.