Snart kan Windows CE kjøre Qt-programmer

Nå skal du enkelt kunne flytte programmer basert på Trolltech Qt-rammeverk til Windows CE.

Snart kan Windows CE kjøre Qt-programmer

Nå skal du enkelt kunne flytte programmer basert på Trolltech Qt-rammeverk til Windows CE.

Trolltechs Qt-rammeverk skal gjøre det enklere å lage programvare som kjøres på flere operativsystemer. Foreløpig har Qt støtte for Windows, Mac OS X og Linux, men nå skal rammeverket også få støtte for Microsofts Windows CE og Windows Mobile.

- Qt for Windows CE er en ny milepæl i Trolltechs visjon om «Qt overalt». Det vil gjøre det mulig for applikasjonstilbydere å nå ut til enda flere enheter ved at applikasjonene kan kjøres på tvers av enda et operativsystem, uten at koden må skrives om, sier Haavard Nord, administrerende direktør i Trolltech, i en pressemelding.

Qt for Windows CE skal tilby blant annet integrerte utviklerverktøy, inkludert grafisk brukergrensesnitt, skjemabygger og funksjonalitet for oversettelse av applikasjoner til nye språk.

Den nye utgaven skal gjøre det mulig å lage Qt-basert programvare både til Windows CE-baserte, integrerte enheter og mobile enheter som mobiltelefoner.

Trolltech kan nå tilby et enkelt, enhetlig programmeringsgrensesnitt (API) som fungerer på alt fra Windows 98 til Windows CE og Mobile.

Qt for Windows CE vil bli tilgjengelig som en del av Qt 4.4-versjonen, som skal utgis i mai. Foreløpig er blant annet en betaversjon tilgjengelig på Trolltechs nettsted. Qt for Windows CE vil kunne integreres med Visual Studio 2005. 4.4-versjonen skal etter planen også få støtte for integrasjon med Visual Studio 2008.

Trolltech vil som vanlig tilby Qt for Windows CE med enten kommersiell lisens eller lisensiert med GPL for åpen kildekode-utvikling.

    Les også:

Til toppen