Snart klart for blåbær.no

Snart kan du skaffe deg nettadresser med ø,æ og å. Men det er mange som ikke vil finne frem til slike adresser.

Snart kan du skaffe deg nettadresser med ø,æ og å. Men det er mange som ikke vil finne frem til slike adresser.

Standarden for nettadresser med andre tegn enn "det engelske alfabet" tillater, er nå klar. Administratoren av de norske nettadressene, Norid, planlegger derfor å åpne for registering av adresser med både ø,æ og å, samt alle de samiske tegnene.

Men Norid råder bedrifter og privatpersoner til å tenke seg om når de registerer adresser med de norske tegnene.

- Brukere som skal registere adresser bør tenke på at særlig utenlendinger vil ha problemer med å finne frem til de norske tegnene. Men en norsk bedrift, for eksempel Kværner, vil nok ønske å skaffe seg kværner.no i tillegg til deres eksisterende kverner.no, sier Norid-sjef Hilde M. Thunem til digi.no.

Norid ser for seg en konflikt om noen skal ha fortrinnsrett til et nytt domenenavn. Skal han som i dag abonnerer på blaabaersyltetoy.no ha fortrinn til blåbærsyltetøy.no? Norid går ikke inn for en slik særbehandling, men anbefaler en overgangsprosess der alle søkere behandles likt, sier Thunem og legger opp til en loddtrekning

Norid har ikke sagt noen eksakt dato for åpningen for søknader og når de nye adressene skal åpnes, men lover at det skal skje i løpet av året.

Du kan lese mer på denne siden hos Norid.

Til toppen