Snart kommer den tyverisikre mobilen

Snart kommer den tyverisikre mobilen

Panasonic har lansert en mobiltelefon som trolig vil være helt uinteressant for tyver.

Panasonic har ifølge Associated Press lansert en ny mobiltelefoni i samarbeid med den japanske mobiloperatøren NTT DoCoMo, som automatisk sperres hvis brukeren beveger seg for langt unna den. Hvis brukeren har mistet den, vil den kunne finnes igjen ved hjelp av satellittnavigasjon.

Mobilen, som nok kun vil selges i Japan, heter P903i. Den leveres med et lite kort som fungerer som en sikkerhetsnøkkel, som trådløst kan kommunisere med mobilen.

For å bruke mobilen, må eieren ha med seg kortet, for eksempel i en lommebok eller en veske. Hvis avstanden mellom kortet og blir for stor, vil mobilen låses. For å låse mobilen opp igjen, må eieren taste inn et passord. Men de må også kjøpe et nytt kort for å aktivere låsen på nytt. Den maksimale avstanden kan stilles inn til å våre 8, 20 eller 40 meter fra eieren.

En ekstra grunn til å ønske denne sikkerheten, er at P903i også kan brukes som et kredittkort eller kontantkort i butikker som har en spesiell leser for dette.

Mobilen har også en GPS-mottaker, noe som gjør det mulig å se hvor mobilen befinner seg ved hjelp av en egen nettjeneste. Brukeren taster inn mobilnummeret og et kart vil vise hvor mobilen er posisjonert.

Men ingen av disse tingene hjelper hvis en noen ønsker å hente informasjon fra mobilen, for eksempel kontaktinformasjon, mens den er i nærheten av brukeren. Derfor er mobilen også utstyrt med ansiktsgjenkjenning, noe som hindrer andre enn eieren å bruke den. Eventuelt kan tale- eller fingeravtrykk benyttes som autentisering.

Mobilen, som produseres av Matsushita Electric Industrial, skal komme på markedet i løpet av få måneder.

Til toppen