Snart kommer norske e-bøker

De første norskspråklige e-bøkene kan få plass under årets juletre.

Snart kommer norske e-bøker

De første norskspråklige e-bøkene kan få plass under årets juletre.

Så langt har det vært tynt med norsk litteratur tilgjengelig i elektronisk format.

De som har skaffet seg lesebrett eller egnet mobiltelefon har heller måttet ty til engelske titler eller faglitteratur for å stagge leselysten.

Det Horten-baserte selskapet Elittera er distributør og salgskanal for elektroniske bøker.

Nå melder de at det nærmer seg lansering av flere norske titler.

Selskapet regner med å ha et utvalg norske e-bøker klare for salg i løpet av høsten. Så langt har de gjort avtaler med seks forlag, og jobber mot avtaler med ytterligere fem-seks forlag.

- Målet er å få til en breddesatsing på norsk, men vi holder lanseringen tilbake inntil vi har fått med oss flere forlag, forteller daglig leder Eddy Robertsen til Dagens Næringsliv.

De ulike forlagene vil ifølge avtalen sende tekstfiler av bøkene sine til Elittera, som deretter selger dem for avlesing enten på lesebrett, smarte mobiltelefoner eller PC. Forlagene får en andel av salgsprisen.

Selskapet har til nå hatt 25.000 engelske titler tilgjengelig i e-format, men de ønsker ikke å tallfeste salget.

Forlagssjef Einar Røhnebæk i Aller forlag har ikke det største forventningene til salget, men synes det er viktig å være med i fall det slår an. Dessuten koster ikke satsingen dem noe, ettersom alt de gjør er å tilgjengeliggjøre bøkene som PDF-filer for Elittera.

Røhnebæk har inntrykk av at folk sitter på gjerdet og at lesebrettene fortsatt er for dyre, men han regner med at prisen på slikt utstyr blir betydelig billigere fremover.

Brettene som Elittera i dag tilbyr i sin nettbutikk koster fra litt under 3000 til drøyt 6000 kroner.

    Les også:

Til toppen