Snart kommer SMS-generasjonens Ericsson-mobil

T29 heter Ericssons siste mobilmodell som etter planen skal presenteres om få uker. Med den vil Ericsson ta opp konkurransen om kunder som vil laste ned ringesignaler og logoer til mobilen sin. Det markedet har selskapet fram til nå overlatt til Nokia.

Det nye mobilmodellen er den første som presenteres etter at det ble klart at Ericsson overlater ansvaret med å produsere mobiltelefoner til Flextronics.

T29 er en videreutvikling av T28 (bildet), en modell som Ericsson fikk en viss suksess med da den ble lansert høsten 1999. Telefonene ser like ut men hovedforskjellen er mindre antenne, WAP-funksjon og tekstminnesystemet T9, melder Mobil.

Med den nye modellen kan brukeren også laste ned ringesignaler og SMS-bilder, noe Nokia stort sett har kunnet tilby uforstyrret i markedet i lang tid. Dette er trolig også hovedårsaken til at en slik terminal slippes før GPRS-terminaler som enn så lenge retter seg mot et ganske marginalt marked.

Selskapet ventes også å lansere to andre modeller i løpet av våren. R520m blir Ericssons GPRS-terminal og enn annen modell i T-familien, T39 ventes mot slutten av mars.

Den nye terminalen ventes å bli presentert på GSM-konferansen i Cannes senere i måneden, inntil da er den hemmelig. I alle fall nesten da. CeBIT i Hannover i midten av mars er også en populær dropplass for nye mobilterminaler.

Til toppen