Snart pensjoneres Microsoft Works

Erstattes av reklamefinansiert Office-produkt.

Snart pensjoneres Microsoft Works
Bilde:

Microsoft kunngjorde denne uken at selskapet vil pensjonere den Office-lignende programvaren Works, som pc-produsenter ofte velger å forhåndsinstallere på nye pc-er. Microsoft Works 1.05 ble lansert i 1988 for MS-DOS.

I stedet gis pc-produsentene mulighet til å levere pc-ene med Office Starter 2010, en reklamefinansiert versjon Office-pakken med redusert funksjonalitet.

Office Starter 2010 vil ikke bli solgt separat. Den skal inkludere Starter-utgaver av Word og Excel, som har grunnleggende funksjonalitet for å opprette, vise og redigere dokumenter. Disse versjonene vil leveres med det Ribbon-baserte brukergrensesnittet som preger dages Office-verktøy og en mulighet til å oppgradere til en mer komplett Office 2010-utgave direkte fra programvaren.

Office 2010 Product Key Card for oppgradering fra Office Starter 2010.
Office 2010 Product Key Card for oppgradering fra Office Starter 2010.

Kundene kan oppgradere til enten Office Home & Student 2010, Office Home & Business 2010 eller Office Professional 2010 ved å kjøpe et produktnøkkelkort som skal selges gjennom større elektronikkbutikker. Produktet vil ikke inkludere noe fysisk lagringsmedium.

Microsoft skal også innføre en ordning som kalles Click-to-Run som ved hjelp av virtualiseringsteknologi skal gjøre det mulig for Windows-brukere å teste ut Office 2010, uten å måtte avinstallere sin eksisterende Office-pakke eller måtte å kjøpe produktet. Dermed kan brukerne prøve Office-produktene side om side. Click-and-Run skal automatisk laste ned oppdateringer til Office 2010 og gjøre det enklere for kundene å kjøpe produktet.

Microsoft opplyser at selskapet skal komme med en offentlig betaversjon av Office 2010 senere i år.