Unified Update Platform

Snart skal oppgradering av Windows 10 bli mindre ressurskrevende

Skal gjøre Windows Update litt smartere.

Microsoft skal gjøre det mer effektivt å laste ned og installere store, kommende oppdateringer til Windows 10.
Microsoft skal gjøre det mer effektivt å laste ned og installere store, kommende oppdateringer til Windows 10. (Bilde: Shutterstock)

Skal gjøre Windows Update litt smartere.

Microsoft kunngjorde i går at etter at selskapet til våren har kommet med den neste store oppdateringen til Windows 10, kalt Windows 10 Creators Update, vil framtidige oppgraderinger av operativsystemet bli betydelig mindre ressurskrevende. 

Bakgrunnen for dette er en teknologi kalt Unified Update Platform (UUP), som allerede kan testes av Windows Insider-medlemmer. 

Det UUP først og fremst skal bidra med, er å gjøre størrelsen på oppgraderingene mindre. Det vil si at de vil ta kortere tid å laste ned, men også bidra til at prosesseringen som må gjøres på enhetene både i forkant av og under installasjonen, vil kunne reduseres.

Les mer: Dette er nytt i neste Windows-utgave

Bare det som er nytt

I motsetning til for eksempel Anniversary Update, som utgjør en hel «build», vil de framtidige, store oppdateringene kun inneholde det som faktisk har blitt endret siden den versjonen som sist ble installert på enheten. 

Microsoft regner med at nedlastingsstørrelsen vil kunne reduseres med 35 prosent på grunn av dette, når man går fra en stor Windows-oppdatering til en annen. 

– Vi jobber med dette nå, med mål om å støtte dette for feature-oppdateringen etter Windows 10 Creators Update, skriver Microsoft i et blogginnlegg. Dette skal også gjelde for Windows 10 Mobile, senere også for HoloLens og IoT-enheter.

Lese du denne? Derfor er komprimeringen i Windows dårligere enn den burde vært

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen